søndag 31. mai 2009

En liten forandring..

Jeg var så fryktelig opptatt av å få helt korrekt farge på blomsten jeg skulle kjøpe, at jeg ikke ofra potta en tanke før jeg kom hjem. Blomsterpotta hadde en sånn brunfarge som faktisk gjorde meg litt uvel, i totalt krasj mot den nydelige blomsterfargen.
Hva gjør man så, tenke , tenke..Jeg tok en tur opp på loftet og fant fram en slitt kurv,tidligere brukt som lekekasse. Så malte jeg opphenget på potta lilla. Og straks blei det mye mere min stil.:)

fredag 29. mai 2009

De røde treskoene mine?

Jeg tenkte de røde, stilige, gamle, retrotreskoene mine, hadde passa så utrolig godt sammen med kirsebærveska mi på disse bildene. Så jeg føyk opp på loftet i et håp om å finne de, bare for å bekrefte det jeg frykta; at jeg hadde kasta de i et forsøk på å rydde unna ting jeg ikke bruker.


Jeg blir mer og mer glad i å omgi meg med vakre ting, og innser at de røde gamle skoene hadde føyd seg inn blandt vakre ting som gjør meg glad bare av å se på de. Selv om de aldri blei brukt, fordi de satt litt dårlig på foten, så hadde de gjort seg utrolig bra på hylla mi. Sukk! Jeg tror jeg aldri mer skal kaste noe, men enten gi ting en makeover, redesigne eller bruke de som de er.:)

torsdag 28. mai 2009

Det er konkurranse..

..inne hos Camillas Romantiske Hjem.

http://camillasromantiskehjem.blogspot.com/2009/05/ny-konkurranse-i-camillas-romantiske.html

Fine premier, duftlys fra Durance og husvaskemiddel.

mandag 25. mai 2009

Jordbærkake



I går fikk jeg planta om noe av det jeg og ungene sådde for en tid tilbake. Det jeg er mest fornøyd med, er at basillikumen ser ut til å trives godt. Jeg elsker basilikum! Lukta er utrolig og det setter en ekstra spiss på de fleste retter. Gjett om jeg skal kose meg, med brød med tomat og basillikum, ute i hagen i sommer!
Jeg måtte en tur innom Oasen i går også, gikk rundt og snuste mellom hyllene. Deilig å bare gå rundt der og titte. Men jeg ser at det lett kan bli litt for mange fristelser der inne, nå som jeg får mer og mer hagedille.;)


I kveld har vi sett på vår mellomste stolthet på turnoppvisning, ute i nationalparken vår, i strålende deilig sol.
Vi hadde med jordbærkake, som mange liker godt og som er veldi enkel å lage.
Lag sukkerbrød.
Del i to, sett kakeringen tett rundt kakebunnen, og smør på vaniljekrem.
Legg på resten av kakebunnen.
Smelt en pakke gele over svak varme, avkjøl litt.
Ha ferske eller frosne jordbær over kaka og hell gele over.
Nam, nam!

søndag 24. mai 2009

Snuppeskjørt

Med fare for å gjenta meg selv..jeg måtte sy litt igår kveld også.;) Det blei et lett og sommerslig skjørt til snuppa, laget av en gammel duk og et putevar. Dette er to av stoffene fra den tidligere nevnte haugen med duker, som jeg kjøpte på QXL. Ja altså..det hadde visst også sneket seg med et putevar i haugen.;) Snuppa nevnte med en gang hvor mykt og godt skjørtet var.

Det er så godt å ha noen fridager og kunne rekke både familiekos og å være litt kreativ. Jeg mangler bare noen timer til i døgnet, for jeg skulle så gjerne ha rekki trening i tilleg.;)

lørdag 23. mai 2009

Konkurranse..


Det er konkurranse inne hos Livs Lyst.
Der går det ann å vinne nydelige hjemmestrikka håndkler.

fredag 22. mai 2009

Loppisgardin

I dag passa det meg bra at det regna ute. Ungene har hatt liten lyst til å gå ut, så da benytta jeg sovetiden til minsten til å sy litt. Siden jeg liker at hobbyprosjekter går litt fort, blei det også idag en bukse til minstemann. Neste gang får jeg vel prøve meg på noe nytt..
Stoffet er en gammel gardin ifra loppis. Gjenbruk synes jeg er flott!


torsdag 21. mai 2009

Rabarbrapai og minimakeover



I dag har jeg gjort et litt kjedeligere røsk i hagen. Jeg har holdt meg under ripsbuskene, der noen kvelningsplanter (med ukjent navn..) har en tendens til å få overtaket hvert år. Nå har de såvidt begynt å komme, med det værste rotsysemet jeg noengang har sett. Ikke rart at de alltid overlever. Noen som har peil på hva det kan være? Noen svartsnegler måtte jeg også ta opp kampen med..Æsj!
Vi rakk tilslutt såvidt å høste rabarbraen, føre regnet kom. Så idag har vi kost oss med deilig rabarbrapai.
Denne lille krakken fant jeg på et loppemarked for litt siden.
Med litt lillafarge på beina, blei den raskt litt freshere. Den skal de minste få lov å bruke til å sitte på.

onsdag 20. mai 2009

Trofaste orkideer


Jeg kan nok ikke skryte på meg å ha grønne fingre, men en blomst som ser ut til å trives her hos meg er orkideen. Jeg behandler vel ingen blomster som kommer hit sånn fryktelig bra, det går helst i en slump med vann sånn i ny og ne. Skjerma for sola blir de sjelden. Og vissne blomster og blader blir knipi av litt sånn tilfeldig. Men orkideene kommer igjen og igjen, så de har jeg med åra blitt riktig så glad i.
Siden det idag har vært grått og trist ute, så tenkte jeg at dagen i dag passa til å gi de eldste orkideene mine litt ny orkidejord. Det er vel første gangen de har fått det her, og det som møtte meg i pottene var vel heller et sørgelig syn. Tett i tett med røtter, både råtne og noen friske. Noen hadde det grodd litt mose på, kremt..Men nå står 5 planter godt uttynna og ser ut til å være ved friskt mot. Det neste som står for tur nå, er å få tre stk over i større potter, fordi røttene vokser langt ut av potta.
Jeg skal sannelig prøve å stelle enda litt bedre med de trofaste orkideene mine heretter. Kanskje de til og med skal få en liten dæsj med gjødsel, om jeg husker på det.;)

tirsdag 19. mai 2009

Engler i sølv

Jeg kjøpte tidligere to engler i hvitt på Panduro, som har liggi på loftet i mer enn 1 år, fordi jeg har vært usikker på hva jeg skulle gjøre med de. I går fikk jeg plutselig akutt trang til å spraylakkere de, og tok de med ut i duskregn for å gi de en sølvdusj. Jeg synes englene blei søte, selv om de nok hadde blitt jevnere om det hadde vært tørt i lufta.;)

I minidrivhuset mitt vokser og gror det. Men de som trives aller best der inne, er nok oliventrærne. De kommer med mange friske skudd!

søndag 17. mai 2009

17 mai

Da har yndige små sko vært ute på 17 mai feiring, og eierene er trette og fornøyde i seng. Dagen har bydd på nydelig vær, god mat, is, gele og hyggelig selskap. Minstemann var så full av inntrykk, at han var utslitt og sovna midt under barnetoget rett før 11.
Håper dere alle har hatt en deilig dag!



fredag 15. mai 2009

Nytt syprosjekt..

Da har jeg fått sydd en shorts til minstemann. Denne er laget i et deilig stretchstoff, og også denne har god passform for den store tøybleierompa. Den blir nok deilig å bruke i sommer. Rastløs som jeg er, så syntes jeg den tok litt væl lang tid å lage. Jeg er jo nybegynner, -men ca tre timer på en shorts liksom.;) Men det er nå gøy å prøve seg på nye ting, så jeg gleder meg til neste syprosjekt.

For en tid tilbake kjøpte jeg denne saken her på et loppemarked. Det er vel egentlig knagger, men jeg tenkte den skulle få vise fram smykkene mine. Før jeg malte den, var den mørk brun.
Alltid når jeg ser igjennom hva jeg har av smykker, så dukker det opp mange jeg har glemt og ikke har brukt på lenge. Så det var egentlig ganske deilig å få de opp på veggen på soverommet. Nå når jeg husker hva jeg har, så vil de vel forhåpentligvis også bli brukt oftere.:)

tirsdag 12. mai 2009

En deilig, deilig dag!




Sånn som vi har kost oss i dag på fridagen min! En dag med mange flotte naturopplevelser.

På vei hjem fra tur klarte jeg ikke å dy meg fra en liten tur innom Oasen. Der blei det noen nye hageblomster, en plante og litt jord. Så i kveld har vi luka litt og fått plantene i jord. Morelltreet fikk vi dratt opp, men det mista nok desverre hovedrota si på veien opp av jorda, så det spørs vel om vi får det til å overleve. Men mange små røtter fikk vi i allefall med. Så nå står det, i allefall enn så lenge, i hagen og ruver med sine faktisk nesten 2 meter.:)




Grip dagen!

I dag våkna jeg opp til knallblå himmel og dette synet utenfor vinduet mitt. I dag har jeg faktisk fri og kan gjøre alt hva hjertet ønsker.

Jeg går for tia rundt med en haug med kreative ideer i hodet, som holder på å eksplodere, fordi jeg ikke har tid til å gjøre alt på en gang. Men de eksplosive ideene får nok vike i dag også, til fordel for en utedag med minstemann. Vi skal helt klart være ute hele dagen, dra på besøk, plukke noen blomster og hilse på noen hester. Og så håper jeg det blir tid til litt stell av planter i vår egen hage når vi kommer hjem.

Jeg fant forresten et lite morelltre i går, langt bak noen busker i hagen. Det er nok skudd ifra naboen sitt tre og er omtrent 1 meter nå. Jeg fikk selvsagt en fiks idee om å flytte det godt inn på plenen vår. Er det mulig tro, eller har det altfor lange røtter? Noen av dere som kanskje veit? Ha en strålende dag da allesammen!!


søndag 10. mai 2009

Såpebobler og maling



Dette har vært en helg med mer regn enn sol, og dagene har innbydd til litt mere innekreativitet enn på lenge. Men vi har da allikevel også kost oss ute! Såpebobler er billig morro for barn i alle aldre, og mine tre små har sendt mange bobler opp i lufta denne helga. Som vinden raskt bredte utover gresset, innen jeg fikk tatt bilde..

Jeg lovte bilder av kattene jeg skulle gi en aldri så liten makeover..
Førstemann ut er denne brune karen.

Andremann er denne her, som jeg glemte å ta bilde av aller først. Den var egentlig svart med litt grønnt i, og her har den allerede fått et strøk maling.

Og her er de begge to, sammen med en tredje kamerat. Den grønne har fått et lag med serviett-decupage etter maling. Og den hvite har kun skifta halsbånd, fra å ha en gullsløyfe på, til nå et perlehalsbånd.

De blei deilig vårlige synes jeg. Og jeg har vel kanskje allerede blitt litt hekta på å friske opp ting med maling..:)