torsdag 11. juni 2009

lekestue

Jeg har vært på utkikk etter en lekestue ganske lenge, og endelig fant vi en! Denne røde stua kom med kran over hustaket for to dager siden og er foreløpig plassert midt i hagen. Det er endel som må gjøres på den, men allerede nå er den veldi populær blandt barna. Jeg går selvfølgelig nå og tenker ut kreative løsninger for innemiljøet. I tilegg regner jeg med å bytte farge utvendig. Kunne tenkt meg litt sånn "sydenpreg", er så glad i de fargene. Hvit med knall blå vinduer og dør kanskje. Hva tror dere? Skal bli gøy å sette igang!!

Her har endelig jordbærplantene mine kommet i potter. Tanken er å redde de unna de fæle brunsneglene vi har i hagen. Håper det fungerer og at sneglene ikke finner veien dit også.
Jeg la i dreneringskuler og jord, og blanda i en oppbløta bleie.;) Har hørt tips om å legge ei bleie i bløt, og å bruke de kulene som blir inni bleia, for å bedre holde på fukten i jorda.
Det imponerer meg hvor mye fukt en enkelt bleie klarer å holde på! Så for vi se om det også fungerer bra for jordbærplantene.;)

Og se her..Basilikumen kommer for fullt ute i drivhuset. Den skal jeg bruke mye i matlaging framover!

3 kommentarer:

 1. Morsomt med slike lekestuer - skulle ønske vi hadde plass også! Sydenpreg høres kuult ut synes jeg - litt artig med de som skiller seg ut! ;-)

  SvarSlett
 2. Såå heldig du er...lekestue er jo et must her inne...ingen her..men mine to er jo i minste laget..den så bare så koselig ut..likte den i rødt...men den blir sikkert fin i hvitt og blått..selv liker jeg hvitt og grønt...sier jeg fordi jeg bor i et hvitt hus med grønne dører...så litt forutinntatt der. De jordbærplantene så fine ut...såå en oppbløtt bleie er tingen...har mye bleier..men ikke tenkt på å bruke dem slik..spennende..men det stemmer sikkert at det holder på fukten...
  Gleder meg til å se lekestuens utvikling fra a til å !!
  Vi blogges!!

  SvarSlett
 3. Jeg glæder mig til at se legehuset efterhånden. Lyder rigtig fint med blå og hvid - det bliver nærmest græsk præg så, nydeligt.
  Lo godt af opblødt ble i bunden af jordbærplanterne, det har jeg aldrig hørt om før, men det virker egentlig logisk.

  Maria.

  SvarSlett