fredag 7. august 2009

Aioli

Potetomelett med lett salat og Aioli. Denne retten fikk jeg servert på en restaurant på Mallorca, og måtte bare prøve meg på her hjemme også.
AIOLI (hvitløksmajones): 4 eggeplommer, 1 ss sitronsaft, 1 ts sennep, 2 båter pressa hvitløk, 4 dl solsikkeolje, salt og pepper.

Alle ingrediensene bør være romtempererte når du begynner. Visp eggeplommene med sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløken. Spe forsiktig med olje, mens du visper kraftig. Tar du i olje for fort, vil den skille seg..Smak til med salt og pepper. Oppbevar på tett glass i kjøleskapet.
POTETOMELETT: 4 egg, 4 ss vann, 2 poteter, salt og pepper.
Skrell poteten og skjær i tynne skiver. Stek skivene i panna, og krydre. Ta potetene ut av panna. Visp egg og vann sammen og hell i panna. Bruk en stekespade og trekk røren over til motsatt side av pannen, til den er nesten stivnet. Legg de stekte skivene på halde omeletten og brett resten over. Server med frisk salat og tomatskiver/paprika. Ev elt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar